Start festen anderledes når dine gæster selv dækker bordet. 

Til vores kobberbryllup blev gæsterne mødt af udækkede og ret tomme borde. På hvert bord stod en sort sæk og ovenpå den en liste med de gæster, der skulle sidde ved det bord. I sækken var der servietter, duge, bestik og pynt til bordet. Blomster, tallerkener, glas og større ting lå ved siden af.

Hver sæk havde hvert sit tema, der betyder noget for os. Temaerne var jul, prinsesse, festival, rejser, halloween og sommer. På hver seddel havde vi skrevet navnene på dem, der skulle sidde ved bordet, og lidt om hvad temaet betyder for os. Når bordet var dækket måtte de selv vælge hvor ved bordet de ville sidde.

Alle gæsterne hyggede sig med at dække bord, og senere på aftenen blev der både sunget jule- og sommersange. En virkelig god start på festen. Det krævede lidt mere, for jeg skulle jo finde en del ting frem (og have julepynten ned fra loftet i utide), men det var det hele værd.

Idéer til temaborde:

JUL:
Find al julepynt frem fra loftet, og fyld den sorte sæk med masser af julehygge, stearinlys og julepynt. Måske en juledekoration. Du har garanteret meget af pynten selv, så dette tema kræver ikke så meget andet end at finde julepynten frem.

SPORT:
Er du vild med håndbold, fodbold, gymnastik eller en anden sport, så lav et bord, der er dedikeret til denne sportsgren. Måske er du fan af en klub, og det kan være klubbens farver – eller måske skal dugen være en green med 18 huller og golfbolde? Eller vimpler og hula-hop-ringe kan pynte gymnastikbordet. Det er kun fantasien, der sætter grænserne

SOMMER:
Der er intet som en sommerfest med farverige duge, vimpler, sommerblomster, lanterner, små lyskæder.

NYTÅR:
Gem et par bordbomber, og serpentiner fra nytårsaften, og dæk et overdådigt nytårsbord. Husk sjove hatte og briller 🙂

FESTIVAL:
Er du vild med festival, kan dette bord skabe lykke – måske har du en lejr på en festival – de kan passende sidde sammen ved dette bord. Paptallerkener og lunedåseøl, kunne være en del af borddækningen – eller måske græs, et lille telt eller?

REJSER:
Hvem er ikke vild med at rejse? Borddækningen til rejsebordet kunne være en masse kort (de kunne også udgøre dugen), kompas, rejsebøger og måske et par kopier af gamle ferieminder i billedform? Måske har du et par souvenirs du vil sætte på bordet også? Dette bord kunne også få sangria som velkomstdrink, hvis du ønsker at differentiere den også.

HALLOWEEN:
Holder du halloween i forvejen hvert efterår, er dette tema nemt at overskue. Find halloweenpynten frem og pynt med edderkopper, spindelvæv, heksehatte, græskar og spøgelser. Lad uhyggen brede sig på dette bord…

PRINSESSEBORD:
Bor der en indre prinsesse i dig, så er lyserød sagen – med roser på bordet og prinsessekroner til gæsterne. Flotte stofservietter kunne også være en del af borddækningen.

BILBORD:
Er der mekanikere og bil-elskere blandt dine gæster, falder dette bord i god jord. Dæk-aftryk på dugen, diverse værktøjer, lidt olie – ja så er du allerede i gang.

STRIKKEKLUBBEN:
Garn, strikkepinde og opskrifter er hovedelementerne i denne borddækning.

Nu er du inspireret – find selv på flere temaer – Rigtig god fest!